Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής με θέμα την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα "Γλυπτών Παλιννόστησις"..

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων, σε συνεργασία με το πολιτιστικό σύλλογο «Το Καφενείο των Ιδεών» και τον εκδοτικό οίκο ΑΕΝΑΟΝ σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού με τίτλο: «Γλυπτών Παλιννόστησις» που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 ώρα 19:00 στο Μερόπειον Ίδρυμα (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45).
Ο Ποιητικός Διαγωνισμός εντάσσεται στην ευρύτερη καμπάνια του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων για την Επιστροφή των Γλυπτών και Μαρμάρων του Παρθενώνα και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της ελληνικής και παγκόσμιας κοινότητας αναφορικά με το επίμαχο αυτό, εθνικής αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας, ζήτημα.
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους και θα τοποθετηθούν επί του θέματος της Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα οι:
-Δρ Έλενα Κόρκα, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Συλλογών,
-κος Αλέξης Μανθεάκης, Πρόεδρος και συν – ιδρυτής της International Parthenon Sculptures Action Committee,
-Δρ Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, τ. Κοσμήτωρ και Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός»,  επίτιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών,
-κα Αγγελική Αρβανιτοπούλου, Ψυχολόγος.

Να σημειωθεί πως το βιβλίο με τίτλο «Γλυπτών Παλιννόστησις – Για την επιστροφή των γλυπτών και των μαρμάρων του Παρθενώνα» θα διανεμηθεί δωρεάν από τον εκδοτικό οίκο ΑΕΝΑΟΝ, στους δημιουργούς των ποιημάτων. 
Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 168 ποιητές εκ των οποίων οι 64 ήταν νέοι κάτω των 30 ετών. 

Ακολουθεί η πρόσκληση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου