Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Ποιοι είμαστε..

Καιρός λοιπόν να συστηθούμε...







 Η Στέλλα Πετρίδου κατάγεται από το Σκουτάρο της Λέσβου, όπου κι έζησε μέχρι την ενηλικίωσή της. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική, Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και κατόπιν αποφοίτησε από τη σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ. Σήμερα είναι εν ενεργεία Αξιωματικός του Λ.Σ. και μητέρα τριών παιδιών. Ασχολείται συστηματικά με την ποίηση, την οποία προσπαθεί να παντρέψει αρμονικά με τη μελωδία δημιουργώντας όμορφα τραγούδια. Για το σκοπό αυτό κι έχει συνεργαστεί με αξιόλογους μουσικούς έως τώρα, ενώ το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας τους το παρουσιάζει στα μουσικά άλμπουμ, τα οποία και συνοδεύει ως ένθετα των ποιητικών συλλογών της. Ποιήματά της συμπεριλαμβάνονται επίσης και σε αρκετές ποιητικές ανθολογίες, σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά, ενώ για το έργο της, μουσικό και ποιητικό, έχει κατά καιρούς βραβευθεί και διακριθεί σε πανελλήνιους και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
.  Διατηρεί το παρόν προσωπικό ιστολόγιο με τίτλο Λυρίδες (lyrides.blogspot.gr) και στο facebook τη σελίδα Στέλλα Πετρίδου @stpetridou






Συγγραφικό έργο:

1. «Ο καιρός» (εκδόσεις Άλφα πι, Χίος, Οκτώβριος 2017)
2. «Θάλασσα κι Ουρανός» (εκδόσεις Άλφα πι, Χίος, Ιανουάριος 2017)
3. «Προσφυγιά» (εκδόσεις Άλφα πι, Χίος, Ιούλιος 2016)
4. «Αποχωρισμός» (εκδόσεις Άλφα πι, Χίος, Μάρτιος 2016)
5. «Μίλα μου γι’ αγάπη» (εκδόσεις Άλφα πι, Χίος, Σεπτέμβριος 2015)
6. «Αιγνούσα Όμορφο Νησί», dvd (Βιβλιοπωλείο Πάπυρος, Χίος, Ιούλιος 2015)

Ποιήματά της συμπεριλαμβάνονται στις ανθολογίες:
1. «Το Ολοκαύτωμα - Σπονδή στο μαρτύριο των Ελλήνων Εβραίων - Επιλογή Σύγχρονης Ποίησης», «The Holocaust - Libation on Martyrdom of Greek Jewish -Collection of Contemporary Poetry in the Greek Language» (εκδόσεις Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης, Αθήνα, 2016)
2. «ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗΣ» (εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης, Αθήνα, Μάιος 2016)
3. «Ταξίδι στην τρυφερότητα» (Λαμία, Οκτώβριος 2016)
4. «3η ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ» (εκδόσεις Διάνυσμα, Αθήνα, Οκτώβριος 2016)
5. «Ανθολόγιο 2016» (εκδόσεις Αιολικά Γράμματα, Αθήνα, Νοέμβριος 2016)
6. «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2016», 2ος τόμος (Ετήσια Λογοτεχνική Έκδοση Ε.Π.Ο.Κ., Αθήνα 2016)
7. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Ο ΣΤΑΓΕΙΡΙΤΗΣ» (Εχέδωρος εκδοτική, Θεσσαλονίκη 2017)
8. «ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΗΣΕΩΣ» (εκδόσεις Όστρια, Αθήνα, Ιούνιος 2017)
9. «ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - 2017 Με ελεύθερο θέμα (θρησκευτικό, συμπαντικό, κοινωνικό, ερωτικό, σατιρικό, κ.τ.λ.)» (Εκδόσεις Αμφικτυονία Ελληνισμού, Θεσσαλονίκη, Ιούνιος 2017)
10. «Ταξίδι στην τρυφερότητα» (Λαμία, Οκτώβριος 2017)
11. «Γλυπτών Παλιννόστησις - Για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα» (Εκδόσεις ΑΕΝΑΟΣ, Αθήνα 2017)
12. «Ανθολόγιο 2017» (εκδόσεις Αιολικά Γράμματα, Αθήνα 2017)
13. «Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός (Βραβευθέντα έργα 2016-2017)» (εκδόσεις Πνευματική Συντροφιά Λεμεσού, Λεμεσός 2017)

Βραβεία:
1. Το Νοέμβριο του 2015 το ποίημα της «Λυτρωμός» διακρίθηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης.
2.  Το Μάιο του 2016 το ποίημά της «Ο ανθρωπάκος» απέσπασε τον πέμπτο έπαινο στον 11ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό εφήβων και ενηλίκων στην ποίηση και την πεζογραφία  από τη συγγραφική ομάδα Ιδεόπνοον.
3. Τον Οκτώβριο του 2016 το ποίημά της «Ο πιο πιστός μου φίλος» απέσπασε τον τρίτο έπαινο στον 5ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ζωοφιλίας του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας.
4. Τον Οκτώβριο του 2016 το ποίημά της «Ωδή στο Διονύσιο Σολωμό» απέσπασε διάκριση στον Α’ Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης Ζακύνθου με θέμα «Ωδή στο Διονύσιο Σολωμό» του Ομίλου UNESCO Κεφαληνίας, Ιθάκης & Ζακύνθου.
5. Το Νοέμβριο του 2016 το ποίημά της «Στα όρια της ανέχειας» απέσπασε το τρίτο βραβείο στον 16ο Ετήσιο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης του λογοτεχνικού περιοδικού «Κελαινώ» στην κατηγορία «σύγχρονη ποίηση»
6. Το Δεκέμβριο του 2016 το ποίημά της «Ακολουθώντας το μεγάλο φιλόσοφο Αριστοτέλη» απέσπασε Έπαινο στην κατηγορία «ελεύθερος στίχος» στο Διεθνή ποιητικό διαγωνισμό και διαγωνισμό συγγραφής δοκιμίου με τίτλο «Αριστοτέλης, ο κορυφαίος Μακεδόνας φιλόσοφος» της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.
7. Τον Ιανουάριο του 2017 το ποίημα «Γλυπτών Παλιννόστησις - Ο μονόλογος του πόνου» απέσπασε Έπαινο στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό ανέκδοτου, πρωτότυπου και αδημοσίευτου ποιήματος με τίτλο «Γλυπτών Παλιννόστησις» του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων.
8. Το Μάρτιο του 2017 το ποίημά της «Ελπίς ξενιτεμένη» απέσπασε Α΄ Βραβείο με έπαινο στην κατηγορία ποίηση, υποκατηγορία «Η ξενιτιά» στον 7ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ε.Π.Ο.Κ. 
9. Το Μάρτιο του 2017 οι ποιητικές συλλογές της «Προσφυγιά» και «Αποχωρισμός» απέσπασαν Αριστείο μελοποιημένης ποίησης στον 7ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ε.Π.Ο.Κ. 
10. Το Μάρτιο του 2017 η ποιητική συλλογή της «Μίλα μου γι’ αγάπη» απέσπασε Α΄ Βραβείο και ανακηρύχτηκε «Βιβλίο της χρονιάς 2017» στον 7ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ε.Π.Ο.Κ.
11. Το Μάιο του 2017 η ποιητική συλλογή της «Θάλασσα κι Ουρανός» τιμήθηκε με Έπαινο από τον Παγχιακό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού Χίου για την ανάδειξη της ναυτικής οικογένειας μέσα από το ποιητικό της έργο.
12. Τον Ιούνιο του 2017 το ποίημά της «Μητέρα Φύση» απέσπασε την Τρίτη θέση στο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης «Περιβάλλον -Μητέρα Φύση» της ΄ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ σε συνεργασία με τον Μη Κυβερνητικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ» στα πλαίσια των εκδηλώσεων του ``EARTH Poetry, Literarary and Theatrical performances Festival`` για το έτος 2017.
13.  Τον Ιούνιο του 2017 το ποίημά της «Επιμονή» απέσπασε Τιμητική Διάκριση στο 12ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό εφήβων και ενηλίκων στην ποίηση και την πεζογραφία  από τη συγγραφική ομάδα Ιδεόπνοον.
14. Τον Ιούνιο του 2017 το ποίημά της «Ζωή στη στάχτη» απέσπασε Γ' Βραβείο στο ΣΤ' Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό με ελεύθερο θέμα (θρησκευτικό, συμπαντικό, κοινωνικό, ερωτικό, σατιρικό, κτλ.) της Αμφικτυονίας Ελληνισμού.
15. Τον Οκτώβριο του 2017 το ποίημά της «Ψυχή μου» απέσπασε Β' Έπαινο στον 6ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που διεξήγαγε η Πνευματική Συντροφιά Λεμεσού.
16. Τον Οκτώβριο του 2017 το ποίημά της «Το χελιδονάκι» απέσπασε Α’ Έπαινο στον 6ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ζωοφιλίας. 
17. Το Δεκέμβριο του 2017 το ποίημά της «Ω, ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΡΦΗ!» απέσπασε τιμητική διάκριση στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό 2017 του Σωματείου Λόγου και Τέχνης  "ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ"




Ο Παντελής Γάτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάλυμνο. Σπούδασε στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών. Σήμερα είναι Πλοίαρχος Ε.Ν. και πατέρας δύο παιδιών. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και διατηρεί προσωπική σελίδα στο διαδίκτυο με πλούσια φωτογραφική συλλογή από το προσωπικό του αρχείο (fb: Pantelis-Gatis-photography.) Είναι συνεργάτης και αρθρογράφος του παρόντος προσωπικού ιστολογίου με τίτλο Λυρίδες (lyrides.blogspot.gr).





Φωτογραφικό έργο:
1. «Ο καιρός» (εκδόσεις Άλφα πι, Χίος, Οκτώβριος 2017)
2. «Θάλασσα κι Ουρανός» (εκδόσεις Άλφα πι, Χίος, Ιανουάριος 2017)
3. «Προσφυγιά» (εκδόσεις Άλφα πι, Ιούλιος 2016)
4. «Spoken the prophesy», dvd, (Οινούσσες, Απρίλιος 2016)
5. «Πονάει η αγάπη και το ξέρεις» (Αθήνα, Μάρτιος 2016)
6. «Αποχωρισμός» (εκδόσεις Άλφα πι, Μάρτιος 2016)
7. «Μίλα μου γι’ αγάπη» (εκδόσεις Άλφα πι, Σεπτέμβριος 2015)
8. «Αιγνούσα Όμορφο Νησί», dvd (Βιβλιοπωλείο Πάπυρος, Ιούλιος 2015)




Στο youtube κατόπιν συνεργασίας τους κυκλοφορούν τα παρακάτω τραγούδια:
«Το σκαρί»:

«Εγωισμός»:

«Το σημάδι»:

«Το χάλι»: 

«Ο καιρός»: 


«Στο κρασί»:

«Φεγγάρι μου»:

«Το δειλινό»:

«Θάλασσα μου καημέ»:

«Η βαλίτσα»:

«Οι ναυτικοί (Θάλασσα κι Ουρανός»:

«Το θαλασσοπουλάκι»:

«Εσύ»: 

«Δυο φιλιά»:


«Ξενιτιά»:

«Στη γη την ξένη»:

«Αποχωρισμός»:

«Αιγνούσα Όμορφο Νησί»:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου